Шансът за Дунавския регион е в ЕС

Сериозни пари по Дунавската стратегия се очакват от общините, които се намират в региона на реката. За целта се започва масова кампания за запознаване на хората с целите на стратегията, която ще помогне за съживяване на Североизточния и Северозападния регион у нас.
Усилията на общините и на политиците трябва да се обединят, за да могат проектите да бъдат защитени пред ЕК и те да получат съответното финансиране от Структурните фондове. Подобен шанс ще помогне и на малките общини – у нас и в Румъния, да задържат хората си да не ги напускат, като им предоставят възможности за работа.
За да се осъществи това обаче, усилията на всички трябва да се координират и да станат видими за ЕС, който отпуска сериозния финансов ресурс. Подобен подход предполага самите общини да предлагат читави проекти със съответните гаранции, че ще ги реализират по най-добрия начин. А представителите ни в ЕП да помогнат Брюксел да бъде убеден, че това ще стане точно така. Повече от очевидно е, че подходът на консенсуса трябва да бъде овладян в името на развитието на регионите.

Станете почитател на Класа