Валентинка за Дянков от хазартния бизнес

В деня, в който влюбените изпращат всевъзможни послания, в БТА бе получено съобщение от Българската търговска асоциация на производителите и организаторите от игралната индустрия (БТАПОИ). В него се припомня, че новите данъчни ставки са убийствени за игралния бизнес. Посочват се известни вече цифри за печалбите на хазната и възможните загуби за бранша заради високите налози, влезли в сила от 1 януари 2010 г. И се лансира нова идея: държавата да изготви стратегия за развитие на хазартната индустрия, която да е в унисон с туризма, т.е. сливане на двата бранша. Ако това се случи в действителност, налозите ще се изравнят и тогава хазартът ще се включи в най-привилегирования български отрасъл, който се облага едва със 7 на сто.
В писмото до БТА (разбирай до кабинета) вносителите от асоциацията правят елегантен поклон пред финансовия министър Симеон Дянков с думите, че в последните му коментари, свързани с хазарта, „има разбиране за стимулиране на българските производители на игрални съоръжения“.
Има защо да внимават в БТАПОИ, след като наскоро падна главата на шефа на Държавната комисия по хазарта Димитър Терзиев, защото публикува проект за промяна в закона. На практика с него се предлагаше намаляване на данъка върху игрите на числови и спортни залагания. Е, не стана. Затова сега прозира втори опит за флирт между държавата и хазарта, който да завърши с финансово подплатена връзка.

Станете почитател на Класа