Малките глоби не стряскат големия мол

С 11 установени нарушения молът на столичния бул. „Ситняково“ „Сердика център“, в който са вложени 180 млн. евро, ще трябва да заплати колосалната сума от... 550 лв. Излиза, че за всяко доказано нарушение инвеститорите трябва да платят средно по 55 лв. Нищо че заради строежа в продължение на месеци движението по един от основните софийски булеварди бе приклещено само в едно платно. Или че вътрешните улички на квартала се бяха превърнали в строителна площадка и там са били разположени фургоните, в които спят строителите... За сравнение - само за паркирането в зелена площ в кварталите на столицата може да отнесете акт за 50 лв., за невзета касова бележка ви санкционират със същата сума. Толкова ще платите и ако ви хванат, че говорите по телефона (без хендсфрий), докато шофирате.
Излиза, че мениджърите на мол „Сердика“ въобще не са се стряскали от наложените им глоби, защото решиха да спазят предписанията на общината едва когато надвисна опасността от спиране на обекта. Добре че кметицата отиде на място, за да инспектира дали всичко е изпълнено, и бързо-бързо оградите и тротоарите бяха освободени, а фургоните разчистени.
Оттук нататък остава да чакаме кога и как инвеститорите ще изкупят „греховете“ си пред столичани, като ремонтират езерото в Борисовата градина и част от парка в „Гео Милев", каквито са допълнителните предписания на общината. Дотогава молът ще бъде отворен и печалбата на собствениците му ще се трупа.

Станете почитател на Класа