Времето на „Мапа Дженгиз“ изтече

Турската фирма „Мапа Дженгиз“, която е изпълнител на магистрала „Люлин“, вчера внесе поредния график за довършването й. Графикът обаче нищо не решава, тъй като магистралата няма да бъде завършена в срок и от общо 148 млн. евро за аутобана, може да се окаже, че дължим 112 млн. евро на Брюксел – това е европейското финансиране.
Всъщност това ще е четвърти график, който турската фирма ще представи, но от това работата й не става по-качествена. Така че с графици или без... магистрала няма, а работата по трите тунела дори не е започвала. Аутобанът би трябвало да е част от път Е-79 и общоевропейските транспортни коридора IV и VIII.
Тя трябва да свърже Околовръстния път на София пътен възел Даскалово при Перник. Говорим за отсечка около 19 километра. Очевидно за „Мапа Дженгиз“ това е задача с непреодолима трудност, тъй като вече четвърта година не може да се справи с нея.
Заради това от година и половина българските пътностроителни фирми предлагат да се включат в изграждането. Колкото по-скоро стане това, толкова по-бързо ще видим и магистрала „Люлин“.

Станете почитател на Класа