Енергийният регулатор като сапунен сериал

Най-късно от 1 февруари 2010 г. абонатите на Електроразпределението в Западна България ще си получават и плащат сметките всеки месец, а не както досега за два месеца според прогнозното потребление на третия – с изравняване.
За пореден път такова обещание даде председателят на енергийния регулатор (ДКЕВР) Ангел Семерджиев вчера. Той допълни дори, че е водена кореспонденция и е получил уверение от енергийната компания ЧЕЗ за заветната дата.
По същия начин и новият шеф на „ЧЕЗ България“, която снабдява с електроенергия Западна България - Блахослав Файмон, отговори от Плевен, че не е запознат с тези разчети и чака решението на съда. А за датата 1 февруари не бил и чувал... Поне от една година насам такъв е неизменният отговор от страна на енергийната компания.
Затова е чудно защо Семерджиев все още си прави труда да обещава на хората неща, които не може да изпълни, въпреки че това му е работата. Или може би шефът на ДКЕВР разчита, че ще стане както със сапунените сериали – след първоначалния интерес към тях се забравя дори сюжетът. Той пропуска една малка подробност – сериалите не бъркат в джобовете на хората.

Станете почитател на Класа