Проблемът с парите удря по кадрите

Регионалният министър Росен Плевнелиев споделя мнението на премиера Бойко Борисов за забавените реформи в агенция „Пътна инфраструктура“. Така и следващата крачка в тази посока изглежда логична – да бъде освободен изпълнителният директор на злополучното ведомство Димитър Иванов. Да припомним: същият бе възстановен на поста преди два месеца, веднага след изборната победа на ГЕРБ.
За съжаление всички реформи у нас протичат бавно и болезнено, но истината е, че тези, които засягат пътищата, са определено твърде видими. Особено при очевидната липса на пари за разплащане на вече извършени дейности по почистването на пътищата през миналия зимен сезон. Като се има предвид, че фирмите имат да вземат 132 млн. лева, но ще получат само служебни бележки в уверение на това, уволнението на Димитър Иванов може да ги накара да чистят пътищата тази зима безплатно.
Ако е така, кадровата рокада си струва.
Така или иначе въпросната агенция, независимо на чие подчинение е, представлява нещо като лакмус за хода на реформите в България. Все пак големите резили пред Брюксел започнаха именно с тази агенция и с историите на Батко Веселин Георгиев и неговия Братко.
Така че най-вероятно мерките, чиято първа жертва пада Димитър Иванов, са превантивни и в правилната посока. Но дали ветровитото началническо място не е „абонирано“ за честите смени при хроничната липса на пари?

Станете почитател на Класа