Софийското летище може да стане вир

Покривът на терминала на летище София отново тече – този път дъждовна вода капе в офисите на служителите. Съоръжението не издържа първия по-сериозен дъжд тази година и е на път да се превърне в един хубав, голям вир. Преди година пък силен вятър отвя козирката на залата за пристигащи и заминаващи пътници.
Така желаният нов “европейски“ пътнически терминал на софийския аеропорт вместо в гордост на родната авиация се превърна в тема на шегички по кварталните кафенета. И как не, след като 10 месеца бяха необходими на транспортното министерство, за да убеди изпълнителя „Щрабаг“, че трябва да си свърши работата като хората. И че ако например е пропуснал някои от детайлите, укрепващи козирката, ще трябва сега да ги сложи и да си ги плати.
Като че ли няма договор с поети конкретни ангажименти. Или ако има, не са предвидени неустойки, в случай че изпълнителят хитрува и влага по-евтини и нетрайни материали.
Затова сега е слаба утеха, че по думите на шефа на аеропорта все още не тече навсякъде. Защото, ако пак се проточат преговорите с фирмата изпълнител „Щрабаг“, може да завали и там, където в момента е сухо. А летището, тази наша „врата“ към Европа, ще стане емблема на „хубава работа, ама свършена по български“, макар и от чужда фирма.

Станете почитател на Класа