Управниците ни все пак ще летят с "Еърбъс"

След седмици на пестеливо пресмятане най-сетне решението е взето. Ще бъде запазен единият самолет „Еърбъс“ от двете машини, доставени от предишното правителство за нуждите на властта, реши правителството вчера. Според направените изчисления в търсене на оптимален вариант по казуса „за“ и „против“ загубите от операцията ще бъдат минимизирани на 1 млн. долара от възможни 30 млн.
Мъдро решение, особено като се има предвид, че другите възможности бяха или управниците ни да летят със свръхшумния руски „Ту-154“, или пък да ползват услугите на наши и чужди авиокомпании. Последното обаче би поставило под въпрос изпълнението на важни държавни дела. Чуждите компании например едва ли ще държат свободни места за полетите си по дестинациите на властта до последния момент. Известно е, че понякога срещите на министрите в чужбина се договарят от днес за утре. Освен това наличието на модерния „Еърбъс“ няма да допусне конфузни закъснения, нито ще стане причина да се червят официалните ни представители, че летят с машина, която вдига шум за световно и каквито в Европа вече не пускат.
Новият самолет е с 88, а не със 140 места. Така ще обслужва по-комфортното пътуване на народните представители, министрите и президента. Освен това ще има места и за наши бизнесмени, а и журналисти, които официално и неофициално често придружават делегациите ни в чужбина.

Станете почитател на Класа