Рискови посредници или наивни „инвеститори“

Какви ли не продукти и услуги вече не се предлагат по телефона. Кои легални, кои не, но все се намира по някой излъган клиент. Изключение не правят и финансовите услуги.
В последно време обиграни в тази сфера измамници се възползват и дебнат на телефонната слушалка. С призиви за огромни печалби, висока доходност и никакви рискове се оказва, че псевдоинвестиционни посредници търсят клиенти за инвестиции. Не къде да е, а дори зад Океана.
Най-често измамниците излизат с довода, че докато БФБ затъва в огромни загуби, те успяват да изкарват пари от щатските борси. Проблемът е в това, че посредникът може и да се окаже читав, но да залага на търсенето на клиенти през ненадежден кол център. А в България достатъчно се напатихме от какви ли не телефонни измами.
В такива моменти задължително трябва да си поискате информация за регистрацията на посредника, или най-добре сами да я проверите на сайта на Комисията за финансов надзор. Настоявайте и за среща в офиса на фирмата. Обикновено измамниците въобще нямат такъв, понеже излиза по-евтино.
Колкото до инвестициите на борсата - всеки сам си решава. Подобно на хазарт, и те крият рискове. Но пък големите икономисти винаги са били категорични - без риск няма и печалба. Така че, ако не сте достатъчно информирани, по-добре затворете слушалката.

Станете почитател на Класа