Лимузините остават актуално возило в кризата

Държавата не може да направи нищо по скандалната сделка за закупените от Българския енергиен холдинг 77 лимузини, които били договорени на цени, по-високи от пазарните, стана ясно от изявленията на министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков. Енергийният холдинг заобиколил Закона за обществените поръчки, като разделил мащабната сделка на 19 части. Така всяка фирма доставчик се състезавала сама със себе си.
„Предвид задаващата се икономическа криза и очакваните резултати на дружествата сделката е била тотално нецелесъобразна“, твърди министърът. В същото време става ясно, че голяма част от лизинговите вноски на автомобилите са платени и единственият вариант сега е предоговарянето им.
При спада на търсенето на автомобили – както на стари, така и на нови, едва ли има смисъл лимузините да бъдат продадени на търг. Вносителите на автомобили в момента дават сериозни отстъпки, а купувачите могат да се възползват и от промоциите на изложенията.
Ръководството на икономическото министерство обещава санкции, но каквито и да са те, холдингът няма начин да не си кара новите коли въпреки намеренията харчовете да се свият заради кризата.

Станете почитател на Класа