Поне в Холивуд комунизмът победи

Неделя

Съединението прави силата, няма две мнения по случая. Честито да ни е! Но в новата реалност не трябва ли все пак да се спазват и някакви елементарни хигиенни правила? Просто питам; здравословен интерес го наречете.

С всички ли е безопасно да се съединяваме и омешваме на общо основание? Някои са били контактни, отдалеч личи, че им е кихано. Или, викате, докато сме на открито, рискът е приемлив. Стига да се спазва идейна дистанция от метър и половина и да си носиш партийната маска.

Съгласен съм, че някои ще постигнат така имунитет (включително депутатски). Само да не пострадат пак най-нежните и уязвимите. Демократичната ни общост малко кекава ми се чини. Бая неща преболедува милата и пак не се научи да се пази. Както и да е.

Всеки път като чуя "Мутри вън", и се сещам как Бойко още навремето изпълняваше това, като си носеше маската под брадата.

Понеделник

Знаете ли каква е разликата между гражданското общество и селяндурите? Първите обожават операта, но са много взискателни към звездите й. Вторите хал хабер си нямат от опера, обаче умират да се отъркат о някоя примадона. При всички положения операта е обречена да опере пешкира.

Бойкотирах обектите на Марешки, сега смятам да бойкотирам и майсторските класове на Кабаиванска. Кракът ми няма да й стъпи! Заклевам се в три действия, както викаше Въргала. Или май беше Калин Вельов. Кръстил съм, да знаете, поза в секса на него.

Нищо специално не очаквайте от нея, просто е едно мъчително вътре-вън, вътре-вън. По-забавно е за околните, отколкото за практикуващия.

Твърде груби сме май с музикантите. Мейк вельов, нот уор! Все пак скоро Калин ще изравни по депутатски клетви Пеевски, а вече е прекарал в пленарна зала повече време от него.

Вторник

Вие как мислите, ако един ден Борисов бъде обект на разследване от прокуратурата, кой ли адвокат ще поеме защитата му? Понеже доста читави адвокати има в тая страна и са все на страната да добрите, нали така, за разлика от прокурорите.

Пък съм чувал, че всеки има право на най-добрата възможна защита, стига да може да си я позволи. Та искам да видя кои адвокати ще поемат това въображаемо знаково дело, предвид обществената му важност и шкафчето на ответника.

Мисля, че веднага ще се намерят много сносни доводи за оневиняване от страна на най-крутите настоящи обвинители. И то от чисто професионална гледна точка.

Така ми се ще най-после да имаме бунт, воден от поети, а не от специалисти по вратичките в справедливостта. Понеже поетите, както вика Платон, нямат място в идеалната държава и следователно ще са най-безпристрастните борци за нея.

Сряда

Бойко разправя, че ако имало подготвени хора, с удоволствие би ги оставил да управляват. Не джипката, страната има предвид.

Макар че той и джипката не дава. Обаче не щеш ли, нито един от бодигардовете му нямал необходимите качества като него навремето. Ех, само ако Тодор Живков беше разполагал с двама-трима охранители, вместо с един, сега нямаше да я имаме тая управленска криза.

Тато е най-виновен, че не успя да предаде опита си на повече хора, които да могат да ни пазят от комунистите. А ето, в Холивуд комунизмът победи. Пролетарии от всички малцинства - съединявайте се. То, формално, е по-трудно да създадеш филм, който да не отговаря на новите правила, но карай.

Нашите либерали мрънкат как така било задължително да се интегрират всички групи в работния процес.

Но нашите либерали не са много умни, само красиви. Затова и се заяждат със Серина, докато искат смяна на модела с по-демократичен. Ама че сюжет!

Четвъртък

Велико народно въстание, епизод 2. Заглавието е подвеждащо, но иначе филмът е правилен. Само някакъв общ документ мъти водите, дето държи да обхване зорлем всички малцинствени групи в екшъна. Предупредих ви за проблемите на Съединението още оня ден.

От Демократична България са достатъчно добри юристи да знаят, че не се подписва нищо, изготвено от други адвокати. Мисля, че докато в тая страна продължават да приемат студенти по право, съдебната реформа е обречена.

Междувременно полицията проверява храстите около Народния театър. Не знам какво търси. Вероятно позицията на Цветан Цветанов, последният автентичен републикански атлантик с асансьор.

За да няма ексцесии като миналата седмица, са създадени обръчи за преджобване. Ех, пак Доган да ви даде вдъхновение как се спасява мир. Загубени сме без него в съединението.

Петък

Съвсем побъркаха учениците. Не стига, че училището излезе голям дерт, ами и грешна геометрия им преподаваме. В триъгълника може да има само един тъп ъгъл. Сега разбирате ли защо "Триъгълникът на властта" е некоректен термин?! Именно, повече от един са.

Но от математиката сега сме зациклили на урока за елементарните действия: изваждане, събиране, умножение и делене. И, разбира се, поставяне под общ знаменател. Дано излиза вярна сметката, че тоя клас не спряхме да го повтаряме колко години вече.

Ето, в ГЕРБ-Монтана вече са дръпнали бая напред. Илюстрирали пътния възел край Мездра със снимка на китайска магистрала. Хората им се подиграват, но аз ги разбирам. При тях опитът да се представят за нещо вносно е кармично заложено. Представят ни дори Михайловград под името на американски щат.

Събота

В БСП има вътрешни избори. Проверява се разполагат ли с надежден лидер, който да убеди колкото се може повече бъдещи гласоподаватели, че ще ги пази от комунистите. Оказва се, че досега Корнелия се е справила добре. Но човек трябва и сам да се пази, не може да се разчита само на столетницата за демократичния обрат.

Затова сигурно президентът така страни от Гергов на една сватбена снимка. Или тоя Гергов, викате, е повече ГЕРБов. Съвсем се обърках вече кой кой е. Почти като в "Маскирания певец". Не гледах старта на шоуто, но знам, че трикът е до последно да не знаете какво се крие под външността и после да сте изненадани.

Мернах само, че Азис пак е блондинка и отново му е възложена ключова роля за пред народа. Ето на това викам аз ясен знак, че промяната е възможна.

Станете почитател на Класа