Бетонът на плажа тегли туризма към дъното

Дори през последните дни да се забелязват повече българи в нашите курорти, това няма да спаси туризма. С над 25% е спаднал броят на французите и скандинавците, които в предишни години избираха дестинация България. Руснаците са по-малко с 20% и причина за намалението им не са само визите.
Ще кажете – разбираемо е, светът е в криза. Но чужденците ни отбягват не само заради кризата. Те изпитват истинска клаустрофобия сред огромните бетонови чудовища, наречени хотелски комплекси.
Хората от северозападната част на континента са се нагледали на сгради от стъкло и цимент и искат поне веднъж годишно да се наслаждават на чиста и дива природа. А именно красивите гледки до неотдавна бяха визитната картичка на България.
Претоварените със сгради курорти все по-упорито превръщат страната ни в място за по-слабо платежоспособни туристи, които просто няма къде другаде да отидат. Но дори българите вече предпочитат почивка в Турция и Гърция, защото е чисто, спокойно, а обслужването качествено.
И вместо сега да се водят безкрайни спорове къде да е позициониран туризмът – в агенция или в министерство, по-важното е дали ще има достойни експерти, които да кажат кой е верният вариант.

Станете почитател на Класа