Лупингите на президента...

Този господин, който сега се явява президент на България, така и не се разбра откъде се пръкна. Кой го изрови, откъде го изрови и защо ни го натресе - на нас, българския народ, на главата. Та сега вече си скубем косите - какво толкова съгрешихме (като народ!), та Господ ни наказа с това чудо невиждано, доста неуко, много неопитно за този пост, а и въобще, и дали само това - че можел да кара самолет, е достатъчно - Бога ни! - за да стане президент на седем милиона българи!

 

Не само на хората на БСП, а на всички българи, както е по конституция, където ясно и недвусмислено пише, че който и да е президент на тази държава, е президент на цялата държава, не само (в случая) на Нинова и нейното БСП, не само на Стефан Данаилов и неговия така наречен инициативен комитет, който го издигна за кандидат-държавен глава! И не само че го издигна, но така майсторски завъртя главата на населението, че сега пет години, хак му е, то ще го търпи и ще му гледа сеира, президентския! Няма и сто дни, откакто е на "Дондуков" 2, а лицето Радев забърка, ако не сто, то поне 99 каши, както се казва, нито ден без каша! Няма да ги разискваме една по една, защото всяка последна много скоро става предпоследна.

 

Като лавина са, а той - като слон в стъкларски магазин. Рече ли нещо да се изока и да измърда, и ето ти гаф, държавен гаф, гафове, които навънка засега някак му прощават, но не остават незабелязани и рано или късно ще си ги платим - ние всичките! - като нация! Защото, казано е, а и той обича да го повтаря, държавната глава е глава на всички българи, сгафи ли държавната глава, сгафя (отнася го) цял народ!

 

Президентът Радев изпрати съболезнования до своя египетски колега Сега, след опита да се лишат два милиона българи извън граница от правото им на глас, всички са се изпокрили като страхливи и подли мишоци. Натопиха панически и с лека ръка едно нещастно чиновниче, което обаче (за изненада и ужас на подлеците от президентството, Министерския съвет и най-вече от Министерството на правосъдието) се оказа доста борбено и куражлия и никак не им се даде, а точно обратното - без да му пука ги обвини в лъжа и вероломство - всички забъркани в скандала без изключение, воглаве с държавната глава Радев! 

след него и министърката на правосъдието (някоя си Павлова!); ресорната зам.-министърка на правосъдието (някоя си Митрова!); министър-председателят без портофейл (същият, някой си Огнян Герджиков!); както и разни други мишоци-експерти от Правния съвет към президента, всичките от професор нагоре (като например някоя си бивша конституционна съдийка от квотата на БСП, Емилия Друмева, и безпризорният хонорарен политик от умрялото НДСВ, някой си Цеков); пишман-шефът на президентската администрация (някой си партиен БСП-пропагандатор Иво Христов!); плюс още няколко замаяни и отнесени от вихъра висши сътрудници и съветници - пази Боже! - на Румен Радев! Всички те сега, барабар с Главата на държавата - след като забъркаха кашата с опита да отнемат правата на 2-3 млн. българи да гласуват - се правят на ударени и ни лук яли, ни лук мирисали - нищо, че около тях смърди, та не се трае!

 

Радев впрочем се опита да замаже за поредно поредния си, този път гигантски гаф, прибягайки до един любим прийом на социалистите - грижата за "националната сигурност" и "националния суверенитет"! Ах, недайте, господа-другари, че ще ни разплачете! Нека сега оставим настрана всички останали - а те са безброй - издънки на новия президент Румен Радев - и се спрем само на случая със Закона за българското гражданство.

 

Казал президентът на въпросното събиране в неговия кабинет, че ако сега не отменят това постановление, то следващия път, на следващите парламентарни избори, партия ДОСТ на Лютви Местан щяла да влезне в парламента. Излиза, че според Радев именно партия ДОСТ и Местан са заплахата за "националната сигурност" и "националния суверенитет". Но тя е законно регистрирана и призната за нормална от Върховния административен съд партия - значи ли това, че президентът Радев не признава правните разпоредби и за него решенията на ВАС не важат, и още - значи ли, че Той е и над Закона?! Този с главната буква!

 

Само за това си изказване Радев може да бъде обект на инпийчмънт, защото то парекселанс си е политически заговор между група високостоящи в управлението на държавата за насилствено отстраняване на една политическа партия, регистрирана по правилата на българските закони, от политическия живот на страната.

 

Освен ако Радев не е заключил в касата в кабинета си неопровержими доказателства, че партия ДОСТ крои и работи именно срещу "националната сигурност" и "националния суверенинет" на Република България! Да, говорят се и се внушават от определени лявоориентирани среди в държавата подобни глупости, но досега няма нищо черно на бяло - нито в прокуратурата, нито в съда - а ако Радев стиска папка с документи, то нека бъде така добър и им я предостави! От всичките провали на президентството - а те са средно по един на седмица! - този с опита за налагане на уседналостта е най-големият. Както се вижда, пилотът-президент се движи по възходящата.

 

От първоначално по-невинните глупости (и липсата на знания и професионализъм) към действия, далеч по-опасни и застрашаващи именно "националната сигурност" и "националния суверенитет"! Този човек със сини генералски пагони просто трябва навреме да се озапти! И приземи! Как? - нека други решат, а не, както е сега, да се правят на разсеяни и сякаш нищо не виждат!

 

За да не стане късно! И да не дойде времето, когато и ние ще гласуваме за президентска република! За нещо като втори (български) Ердоган - само че малко по на север! Нека си сложим ръката на сърцето и си го признаем: опитът за промяна на Закона за българското гражданство беше и опит за една първа стъпка в тази посока! Внимание и затегнете коланите, господинът лети нависоко и е специалист по лупингите!

Станете почитател на Класа