Италианци погребаха Ники Василев

Италианци погребаха Ники Василев
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    29.11.2023
  • Сподели:

Иначе относително елитната италианска финансова и бизнес медиа "Ил Соле 24 оре" погреба бившия ни вицепремиер Николай Василев. Изданието реши, че именно той е починалият днес от "инфаркт" вицепрезидент на "Сбербанк" Николай Васев.

 

 

За смъртта на адаша на нашия Ники информира банката в прессъобщение, според което 42-годишният банкер е починал в понеделник от инфаркт.

Преди кончината си Васев е отговарял за частните клиенти и собствеността на "Сбербанк" през последните 12 години, а от декември 2022 г. е назначен на поста вицепрезидент.

Европейският съюз наложи строги санкции на "Сбербанк" през лятото на 2022 г. в отговор на войната на Русия срещу Украйна. Под натиска на западните санкции руските банки съобщиха, че печалбите им са се сринали с над 90 процента през миналата година.

Иначе с руски капитали от правителството на НДСВ свързваме не толкова Ники Василев, а колегата му и приятел Милен Велчев. Бившият министър на финансите от (2001 – 2005 г.) закупи базираното в Швейцария звено за търговия със суровини на руската ВТБ. Това е втората по големина банка в Руската федерация след Сбербанк и една от първите финансови институции, подложени на санкции от страна на Европейския съюз заради войната в Украйна.

Станете почитател на Класа