Данъчни продават 6 тона алкохол

5932 литра алкохол и алкохолни напитки продава на търг с тайно наддаване варненската дирекция на Националната агенция за приходите. Нов собственик се търси на отнети и изоставени в полза на държавата най-различни видове напитки - водка, ракия, бренди, ром, текила, уиски, джин, ликьор, мента, мастика, коняк, вино, вермут, и др. показват данъчните описи.


Алкохолните продукти се продават на 4 групи и се съхраняват в бидони в складове в Русе и Варна. 1036 лева е първоначално обявената цена, от която ще започне тайното наддаване.


За участие в търга обаче се допускат само лицензирани складодържатели, притежаващи валиден лиценз за управление на данъчен склад за производство или за складиране на акцизни стоки, издаден от Агенция "Митници".


Предлаганите за възлагане чрез търг с тайно наддаване алкохолни напитки подлежат на преработка, която се извършва за последващата им реализация, като годен краен продукт или тяхното оползотворяване по друг подходящ начин, включително и деструкция.


НАП- Варна продава акцизните стоки без гаранция и без приемане на рекламация за липса на качество, тегло, мярка, брой или грешки в наименованието на стоката.

Станете почитател на Класа