2/3 от хората не се интересуват от биткоин

Независимо от поскъпването, което реализира биткойнът през последните седмици, проучване на Gallup и Wells Fargo установи, че докато едни твърдят, че един ден най-популярната криптовалута може да бъде гръбнакът на глобалната система за разплащане, то други все още не могат да го приемат като възможност за инвестиция, съобщава Market Watch, цитирана от investor.bg.

От 96% от респондентите в САЩ, участвали в анкетата и потвърдили, че са чували за биткойна, се оказва, че едва 2% притежават единици от цифровите пари, докато 72% са посочи, че нямат интерес към покупки.

„Биткойнът все още не е пробил сред по-широк кръг от инвеститори в САЩ", обяснява Лидия Саад от Gallup. Тя подкрепя твърдението си с данни от проучването, според които само 3% от мъжете и 1% от жените посочват, че притежават биткойн.

При възрастовата разбивка ситуацията е подобна – 3% от хората между 18 и 49 години и 1% от тези над 50 години декларират, че купили от най-популярната криптовалута.

„Притежаването на биткойн е по-често срещано сред по-богатите инвеститори", обяснява още Саад.

Според резултатите от проучването на Gallup и Wells Fargo 75% от анкетираните смятат биткойна за много рисков, а 23% за рисков до известна степен.

Проучването е проведено сред 1921 американски инвеститори на възраст над 18 години в периода 7-14 май.

В понеделник биткойнът поевтинява с малко над 1% до 8125,60 долара за брой.

Станете почитател на Класа