Без вето на закона за горивата

Президентът Румен Радев не наложи вето върху спорния закон за горивата. Въпреки множеството призиви към него, особено след като върна на парламента „лобисткия" закон за приватизацията, в днешния брой на Държавен вестник Законът беше публикуван.

Проектът на закон за административното регулиране на икономическите дейности, свързани с нефт и продукти от нефтен произход, беше внесен от група депутати от всички партии, начело с Емил Димитров-Ревизоро, с идеята да даде нова регулация на търговията с горива, с която да се премахне или минимум силно ограничи сивия сектор.

Текстовете бяха прокарани в спешен порядък през парламентарната комисия за наблюдение на приходните агенции и сивата икономика, оглавявана от Ревизоро.

Дребните търговци категорично възразиха срещу него с твърдението, че той е лобистки и ще ликвидира конкуренцията, защото поставя непосилни финансови изисквания към тях. От „Демократична България" също остро разкритикуваха приетите текстове с мотива, че противоречат и на конституцията, и на европейските правила, ограничавайки конкуренцията и увреждайки интереса на по-малките участници в този пазар. Чрез евродепутата си Светослав Малинов от извънпарламентарното обединение обещаха също да уведомят Европейската комисия какво законодателство се приема у нас.

Станете почитател на Класа