Появи се първо “менте” на ЛевКойна. Ще го продават по $800 за 1000 бройки…

Още ненавършила 2 месеца от раждането си, първата българска крипто-валута се сдоби и с първо “менте”

Сайт, различен от този на създателите, обяви собствен проект на име “Левкойн”, който ще е комбинация между електронен магазин и крипто-валута.

 

В частта с “валутата” е обявен “койн” със същото име, но с по-голям тираж от оригинала. Ментето ще има 18,5 милиона единици, докато оригиналът е с 9 милиона.

 

 

 

 

Най-сериозната разлика обаче е, че при ментето никъде не са обявени възможности за “копаене”. Вместо това ще има “разпродажба” на койна на 2 тура, първия от които е на 3 март.

 

Обявената цена също е впечатляваща. Иска се 1 единица от утвърдената вече валута “Етер” и в замяна ще се получат 1000 от новите койни.

 

Това прави цена от над $800 за 1000 койна, като на втория тур на разпродажбата цената ще скочи на 1 Етер за 750 койна. Т.е. по повече от 1 долар за “койн”.

 

Третият тур ще са борсите, на които каквото пазарът покаже.

“Ако този койн действително не се копае, а само се разпродава, това е доста странен подход. Аз не бих се включил в подобно нещо. Някой обявява койн, емитира го целия сам и после ми иска пари за това.” – така основателят на оригиналния “ЛевКойн” Добри Божилов коментира ситуацията.

 

“Копаенето е онова, което гарантира лесен и безрисков вход в една крипто валута. Не рискувате нищо, освен малко време на компютъра си. След това с времето, койнът започва да трупа стойност, като първоначално може да струва стотинки или центове. Това да се обявява койн на цена близка до 1 долар бройката, изглежда изключително жаден поглед към чуждите пари” – добави той.

 

Ако менте-левкойнът успее да се разпродаде по цена 800 долара за 1000 бройки, създателите му ще приберат близо 15 милиона долара.

 

“От истинския Левкойн в момента съществуват около 200 хиляди койна. Те са не в едно лице, а доста разпределени между хиляди вече копачи. За 1 година ще се изкопаят 1 милион. А цялата емисия от 9 милиона ще свърши след десетилетия. Това е правилният и почтеният подход. Как може някой да пусне 18 милиона койна, всички да са негови, да не се копае нищо и той еднолично да разпродава?” – попита Божилов.

Интересно е, че основателят на оригиналния койн не беше ядосан от това, че е изкопирано името.

 

“Най-вероятно са замисляли същия проект. Но съм ги изпреварил и сега може би от злоба и завист правят абсолютни глупости. Това да копират името ще навреди и на тях. Хората ще се объркат, а ако избухнат скандали ще е по-зле за всички. И за нас, и за тях. Проектът им да се разпродават ще стане много по-трудно. Кой ще влага реални пари в скандали и в подобно начинание? Което още с първия си ход буди съмнение, с това че посяга на вече заето име? Аз преди да тръгна с Левкойна съм проверил – нямаше такъв проект, такава валута, такъв блокчейн. Затова съм го заел. Сега вече има. И като първата стъпка на втория в играта е да посегне на името на първия, това очевидно значи конфликт. Ще продаваш на народа конфликт?” – попита реторично Божилов.

 

“Аз съм обявил, че истинският Левкойн няма да бърза да се продава, а първо ще натрупа база от копачи и широка аудитория. Не искам да се юрнем като всички на борсите, да стане лудница и накрая да се сринем като всички. Нашият подход е различен, ние не искаме пари никому. Ние искаме хората да копаят и койнът да се разпространява. Цената после сама ще дойде…” – обясни Божилов, в очевиден съвет към хората да не влагат парите си в желаещи бързо осребряване проекти.

 

Със създателите на втория койн няма никаква връзка. Нито едно име, мейл или контакт на сайта. Самият домейн е регистриран на името на лице с българско име в САЩ. / Г.Н.

 

 

 

Копайте, вярвайте, и не забравяйте – помагайте на бедните…
Подробна инструкция как да добивате левкойни, вижте ТУК!

Какво е “левкойн”?

 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Станете почитател на Класа