Ковчежникът на ДСБ лъже за закона „Пеевски“

В шизофренична ситуация попадна бившият ковчежник на костовистката партия ДСБ Юлиан Войнов по време на тв интервю пред две от най-видните слугини на олигархията в телевизия БИТ, финансирана от Българския Мадоф Цветан Василев, пише в. Телеграф в днешния си брой. Войнов, представен като „икономически анализатор", трябваше да коментира приетите на първо четене поправки в Закона за банковата несъстоятелност, които депутатитите Делян Пеевски, Йордан Цонев и Хамид Хамид изработиха, за да се спре вторичният грабеж на активи на КТБ.

 

Юлиан Войнов

 

Костовистът, прикрит като „икономически анализатор", трябваше да повтори опорната точка, разпространявана упорито от Фабриката за фалшиви новини, че законопроектът бил направен от Пеевски, за да може да се добере до активи на КТБ, които не е успял да овладее досега. След настоятелните подкани на двете водещи икономистът се съгласи с тази опорна точка, послушно я повтори и зарадва своите домакини. Само че минути по-късно надълго и нашироко обясни как законопроектът е пиар акция и цели само да се отклони вниманието и никога няма да влезе в сила.

 

Двете водещи Полина Паунова и Силвия Великова с умилително овчедушие изслушаха тези твърдения, щастливи, че са успели по още една линия да наклепат Пеевски, но видимо не осъзнавайки, че по този начин опорната точка, спусната им от техните олигархични господари, е опровергана. Защото излезе, че хем уж депутатът прокарва закон, за да прилапа фирми, хем го прави с ясното съзнание, че той няма да работи, а само си прави реклама.

 

Твърденията на водещите, че това бил едва вторият законопроект, внасян от Пеевски и че той бил приет с „широка подкрепа", в това число и от Обединените патриоти, са само дребни лъжи, издаващи по-скоро тяхната некомпетентност и безцеремонност в устрема им да творят фалшиви новини по адрес на издателя и депутат. сновната манипулация, че Пеевски има интерес към бизнеси, свързани с КТБ, обаче отново бе продуцирана.

Пропуснат бе и фактът, че „анализаторът", който бе използван, за да разпространява тези манипулации, е същият човек, който е държал партийната субсидия на ДСБ в КТБ и чрез който Иван Костов, а впоследствие и Радан Кънев, се възползваха от тлъстите лихви, които Цветан Василев им предоставяше.

Станете почитател на Класа