Горанов обеща по-високо финансиране почти във всички сектори на бюджетна издръжка

"Почти всички сектори, които се финансират от бюджета, ще получат увеличение. Сред тях са сектор сигурност, секторът, свързан със средното образование и други", каза пред Би Ти Ви финансовият министър Владислав Горанов.

 

"Ако има някъде целенасочено увеличение, това е в МВР. И сега не можем да ги оставим без никакво увеличение. Ще обсъдим с министър Радев едно диференцирано увеличение, което ще засегне полицаите на терен. Говорим за 55 млн. лв. повече разходи за персонал, но не искам да навлизаме в технически детайли, малко е рано", каза Горанов.

 

Според него потреблението расте, има ръст на доходите, който в последните месеци е "почти двуцифрен".

 

"Социалнослабите и хората, които са пасивни на пазара на труда, няма как да го усетят, добави Горанов.

 

Горанов коментира скандала с Антон Тодоров от миналата седмица, като определи думите му като дебелашка шега. "Дебелашка шега, малко извън контекста на разговора. В случая не уцели мястото, в което да се пошегува с Виктор Николаев", каза Горанов.

 

Горанов се въздържа да коментира дали Тодоров може да бъде изключен от партията.

 

"Така или иначе подобна позиция е неприемлива. Ако гледаме буквално думите - заплаха имаше, но ако гледаме думите в контекста, не е съвсем така", добави още Горанов. Той се разграничи от поведението на Тодоров в ефир.

 

"Не съм говорил с него, нито с Валери Симеонов. Той вероятно има своите аргументи. Не съм морален стожер нито в партията, нито в правителството", заяви Горанов. Той бил "малко учуден от нагнетяването на напрежението" по случая.

Станете почитател на Класа