Thomas Cook намерен да инвестира в български хотели

Thomas Cook Group има намерения да инвестира в български висококатегорийни хотели с цел привличането на по-висок клас туристи, стана ясно след среща на министър-председателя Бойко Борисов и министърът на туризма Николина Ангелкова с главния изпълнителен директор компанията Питър Фанкхаузер.
"Ние работим активно за утвърждаването на България като конкурентна и целогодишна туристическа дестинация. Полагаме целенасочени усилия да представим пред света нейната уникалност – богатото й културно-историческо наследство и забележителни природни дадености", коментира премиерът Борисов, предаде пресцентърът на Министерски съвет. Той e посочил, че целта е да се развиват не само традиционните морски и зимен туризъм, но да се използва потенциалът на балнео- и спа курортите, на културния и ловния туризъм. Борисов е подчерта, че правителството активно насърчава бизнеса да предлага висококачествени туристически продукти и услуги.
Борисов и Фанкхаузер са се обединили около тезата, че политиката на българското правителството би могла да кореспондира с инвестиционните намерения на компанията.

Станете почитател на Класа