Криптовалута с краден ток

Ако крадете ток, ЧЕЗ вече знае това, а шансът да бъдете хванати е въпрос на време. Електроразпределителното дружество на Западна България вече има балансови електромери на всички свои трафопостове. Балансовият електромер показва колко ток влиза в трафопоста. Ако някой краде ток, ЧЕЗ вижда разликата и локализира крадеца до района на трафопоста.
Средно 200 абоната се захранват от трафопост. Когато се установи кражба, извършителят е в рамките на тези абонати.
От ЧЕЗ казват, че в ромските махали не се краде повече ток от идеалния център на София или смятаните за елитни квартали – даже напротив. Собственици на заведения, хотели и бизнеси в центъра нанасят по-големи загуби от ромите. Наскоро ЧЕЗ разобличили и видна обществена личност да краде ток за къщата си с басейн в столицата.
Рекордьор по кражби е врачанското село Галиче, прочуло се покрай скандалния си бивш кмет Ценко Чоков. Там се краде повече ток, отколкото се плаща.
Според ЧЕЗ най-мащабните наскоро установени кражби на електроенергия са свързани с производството на виртуална валута. За тази цел се използват мощни компютри, които имат нужда от много енергия - както за захранването си, така и за охлаждането им

Станете почитател на Класа