×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 268

Не е осигурено финансиране за планирани обществени поръчки за 1 млрд. лв.

  • Общата прогнозна стойност на поръчките е над 3 млрд. лева

Планираните обществени поръчки до края на 2014 година от министерствата (вкл. второстепенните разпоредители) и от Министерски съвет са 3593 на брой на обща прогнозна стойност 3,047 млрд. лева. Съгласно предоставената от министерствата информация по изпълнението на бюджета за 2014 година, не е осигурено финансиране в общ размер на 1 млрд. лв. за обществени поръчки, които предстои да бъдат възложени и изпълнявани до края на 2014 година. Това съобщи заместник-министърът на финансите в служебното правителство Теменужка Петкова.

 

Тя уточни, че някои от обществените поръчки още не са стартирали и има възможност да бъдат прекратени, тъй като няма финансов ресурс за реализирането им. По отношение на обобщеният доклад, който отразява резултатите от финансовите инспекции и вътрешни проверки във всички министерства и Министерски съвет, Петкова каза, че целта е била да бъде дадена обобщената картина за състоянието на бюджета, "момента снимка за бюджета на България".

 

Докладът е бил извършен от 17 екипа на Агенция "Държавна финансова инспекция" и 17 екипа на звена за вътрешен одит към съответното министерство. В обхвата на финансовите инспекции са включени въпроси, свързани с изпълнението на бюджета за 2014 г. към 31 юли, в т.ч. поетите ангажименти за разходи и новите задължения, просрочени вземания и задължения, планирани обществени поръчки, както и осигурения ресурс за тях.

Станете почитател на Класа