×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 268

Регионалното министерство обяви търг за строителството на язовир „Луда Яна“

Правителството на Република България получи финансиране от Световната банка за проекта за развитие на общинската инфраструктура и възнамерява да използва част от постъпленията за плащанията по договора за строителството на язовир „Луда Яна" и пречиствателната станция за питейни води към него.

 

Този договор ще се съфинансира и от националния бюджет на България чрез бюджета на Министерството на регионалното развитие, съобщават от ведомството. Търгът ще се води по правилата и процедурите за допустимост на Световната банка. Министерството на регионалното развитие възнамерява да извърши предварителен подбор на изпълнителите и/или фирмите.

 

Язовир „Луда Яна" е разположен на 2 км североизточно от гр. Панагюрище, на река Луда Яна, непосредствено след сливането на реките Стара и Мулейска. Основните съоръжения на яз. „Луда Яна" са: язовирна стена, водовземна кула, отбивен тунел, основен изпускател, преливник, пречиствателна станция за питейни води. Язовирната стена е проектирана като земно-насипна, изградена от материали на обекта. Откосите са изградени от речен пясък и баластра.

Станете почитател на Класа