×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 277

Автобусните превозвачи отмениха стачката си

Стачката на автобусните превозвачи се отменя, но сме готови да подновим протестите, ако от обещанията, поети от министерствата, няма резултат, съобщи Галя Топалова, председател на Националното сдружение на автобусните превозвачи в България (НСАБ), цитирана от Агенция „Фокус". „Не се отменят протестните действия, а стачката, тъй като в момента имаме вече поети ангажименти от страна на Министерство на транспорта, Министерство на вътрешните работи и Министерство на финансите. Те ни казаха за нови заложени срокове, но не сме подписвали споразумение", допълни тя.
„Вчера на срещата ни с представители на Министерството на финансите се определиха следните срокове: за касовите апарати – 15 февруари, а до 31 март трябва да има нова наредба за компенсациите и за тяхното разпределение. Очакват се промени и в нормативната уредба в Министерство на транспорта, и по-специално Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация", каза Топалова.
„Протестите ще продължат както досега, но стачката е отменена. Протестите ще бъдат продължени, защото чакаме да видим дали тези обещания от тяхна страна ще бъдат изпълнени. След около 20 - 25 дни отново ще дадем отчет какво сме свършили. Към момента има диалог, приемат ни, знаят, че трябва да се направят някои промени по наредбите и мисля, че вървим в правилната посока", поясни Топалова.
„Ако няма резултат от срещите, и от обещанията, които са ни дали Министерството на транспорта, Министерство на вътрешните работи и Министерство на финансите, автобусните превозвачи са готови да протестират наистина и да спрат да работят. Надяваме се да не се стига до това нещо, ние няма да правим окупация", поясни председателят на (НСАБ).
„Продължава и борбата със сивия сектор. Автобусните превозвачи започват да се убеждават, че тя няма да бъде никак лесна. Имаме уверение от министъра на транспорта Данаил Папазов, както и от МВР главния секретар на МВР Светлозар Лазаров, че МВР и Изпълнителната агенция ДАИ в момента работят и ще продължат да работят", заяви Топалова.

Станете почитател на Класа