×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 268

Комитетът за регионите ще обсъжда стратегията за растеж в ЕС

 

По време на първата за годината пленарна сесия на Комитета на регионите (КР) на 30 и 31 януари 2014 г. към председателя на КР Валкарсел ще се присъединят председателят на Европейската комисията Жозе Мануел Дурау Барозу и заместник-председателят на ЕК Оли Рен, отговарящ за икономическите и паричните въпроси, за да участват в дебата относно основните политически и икономически предизвикателства на 2014 г. Това съобщиха от институцията.

 

Дискусията с членовете на КР ще се фокусира върху актуалната ситуация и бъдещето на стратегията на ЕС за растеж и заетост, икономическото управление и усилията за фискална консолидация, които те биха искали да бъдат предприети и продължени от държавите членки и местните власти през 2014 г. и след това. Гръцкият министър на вътрешните работи Янис Михелакис също ще говори пред пленарната асамблея, за да представи основните приоритети на председателството на Съвета на ЕС.

 

На втория ден на пленарните заседания комисарят Оли Рен ще води дебат относно икономическото управление, завършването на икономическия и паричен съюз и фискалната консолидация. Ще бъдат обсъдени също и новите „партньорства за заетост, растеж и конкурентоспособност", тяхното въздействие върху регионите и градовете и начинът, по който те ще допълнят новите кохезионни и инвестиционни фондове.

Станете почитател на Класа