До края на февруари "Химко" - Враца става държавен

До края на февруари държавата ще придобие фалиралия комбинат „Химко Враца". Това обяви днес министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев по време на дебат за реиндустриализацията на Европа, организиран в четвъртък от Българската федерация на индустриалните и енергийни консуматори. Той не уточни каква сума ще бъде необходима за възстановяване на предприятието, но каза, че става въпрос за около 50 млн. лв.
Преговорите в момента продължават като целта е да стабилизираме това предприятие, към което има проявен инвеститорски интерес, обясни Стойнев. Преди това обаче ще се правят анализи и оценки. "За "Химко" има пазар и има бъдеще", коментира Стойнев
Придобиването на радневския завод "Ремотекс" от държавата обаче буксува. Стойнев обясни, че собственикът на предприятието настоява за необосновано висока цена.
"За съжаление не можем да се споразуем със собствениците за цената. Трябва в него да влезе компетентен оценител, който да прецени, и реално, на база преценката, да се разбере каква е цената на активите, защото имаме огромни разминавания", обясни министърът.

Станете почитател на Класа