Гунди & Стоичков. Прагът на омразата!

Великият ни национален футболист Георги Аспарухов щеше да посрещне 75-тата си годишнина днес, а утре да празнува Гергьовден с половин България. Съдбата, обаче бе решила друго.

 

30 юни 1971 г. Загиват легендарните футболисти Георги Аспарухов и Никола Котков

 

И на 30 юни 1971 година ни прибра Гунди и Котето. Аспарухов и Котков, обаче продължават да живеят в съзнанието ни повече от 47 години след кървавата катастрофа край Витиня. Сигурен съм, че светлият спомен ще надживее съвремието ни.

 

74 г. от рождението на легендата Георги Аспарухов

 

Защото Господ бе дарил Гунди не само с талант, но и с човечност. Човечност, с която даряваше привържениците на футбола. Човечност, която му проправи път към Вечността. И днес, години след като Гунди е на небето, е нелепо да бъде оскверняван.

 

И то при положение, че приживе нито веднъж не е обидил противниците си. Напротив – признавал е класата на Димитър Пенев, Цанев и Симолията. Ако беше жив, Гунди едва ли щеше да одобри и просташката реплика „червени боклуци", изречена в зората на Демокрацията от Георги Марков.

 

 

Подобни изблици вбиват клин между българите и ги карат да се мразят. Карат ги да мразят дори Стоичков, Стилиян и Бербатов, защото са защитавали цветовете на ЦСКА.

 

 

Нека не забравяме, че сме българи. И да не цапаме легендите си с подли обиди. Само така ще спасим героите си и ще пребъдем! 

Станете почитател на Класа