Мишо Шамара като Пуси Райът, но по български

Две  "шантави" новини белязаха срядата. В Брюксел евродепутати номинираха руската група „Пуси Райът“ за престижната награда „Сахаров“. Тя се дава за свобода на мисълта и нейни носители са Нелсън Мандела, активистите на Арабската пролет и пр.  Е, „Бунтът на котетата“ се нареди сред тях.
Рускините, които иначе будят спорове около това колко точно са талантливи,  станаха широко известни с шоуто си в православен храм. Там те отправиха молба към Богородица да ги освободи от Путин. Заради тази  проява в свещено място като църквата бяха осъдени на две години в наказателна колония  и защитени от много западни звезди.
У нас прокуратурата не остана по-назад и се активизира в производството на репресирани. Като привика рапъра Мишо Шамара и колегата му Серафим Мартинов - Сарафа заради рими, които петнят герба и знамето в песента „Бяло, зелено, червено“. Според Шамара цялата активност не  била от наранени патриотични чувства, а заради изречението  "Не вярвам в ГЕРБ, но силно вярвам в герба“ Според прокурорите обаче гаврата с герба и знамето се наказва с две години затвор.
Сагата с Шамара е добре за известността му. И без това напоследък името му позаглъхна. И как не. В защитата на Шамара застана цяла партия в лицето на лидера си Сергей Станишев. Което породи предположение, че ако случайно осъдят рапъра на две години затвор, след това може да бъде номиниран за наградата „Сахаров“.  Защо не?
И този вариант щеше да е напълно възможен, ако Борис Велчев не беше спрял абсурдното произвеждане на Мишо Шамара в десидент. 

Станете почитател на Класа