Иновациите в железниците изостават

Националната железопътна компания БДЖ стартира предварителната продажба на билети до морските ни градове. Документите за пътуването ще могат да се купуват 20 дни по-рано, а не както е стандартният срок досега 5 дни.
Възможността за предварителна продажба и резервационните системи за билети от години са традиционна услуга при другите видове транспорт. От много време предварителни резервации се правят месеци по-рано и това се стимулира с големи отстъпки. И това е традиционна услуга не само по света, но и у нас в редица браншове. Ползата е не само по-ниската цена, но и сигурността, че ще получиш предплатената стока по най-добрия начин. В туризма резервации се правят за години напред, във въздушния транспорт, колкото по-рано се купи билетът, толкова по-евтин ще е, дори в здравеопазването има планирани процедури за повече от месец предварително.
Инициативата на железницата е много добра, но малко закъсняла. Подобно е положението с онлайн продажбите на билети, като тази услуга беше промотирана няколко пъти, а все още не работи ефективно. Всички знаем колко изоставаща в развитието си е БДЖ, въпреки това полага усилия да въвежда иновации. Засега - без резултат.

Станете почитател на Класа