Трябва персонално да се посочат виновните

Почти всички политически партии в страната, включително и управляващата, се разграничиха от грозния политически акт на „Атака“, които нападнаха на 20 май молещите се пред джамията в София, но правителството трябва да направи нещо повече. Искам да попитам, ако България влезе в списъка на потенциалните мишени за терористични актове заради тази отвратителна проява на „Атака“ , тогава кой ще понесе отговорността? Дали ще бъдат националистите от „Атака“, премиерът или управляващата партия? В този случай някой трябва да понесе отговорност.
Смятам, че управляващите не бива да спрат дотук. Трябва да предприемат конкретни, ясни и категорични мерки за осъждане на този акт и за посочване персонално на виновниците срещу него. Освен това трябва да се предприемат действия срещу ескалацията на това напрежение.
Този акт на „Атака“ вероятно ще влоши отношенията ни с целия ислямски свят и вероятно ще прикрепи различни негативи, свързани не само с духовните ни връзки, но и с икономиката. Особено ако това нещо се повтори през следващите дни. Доколкото знам, „Атака“ имат намерение следващия петък да направят същото. Надявам се, че тези, които са допуснали грешката да им издадат разрешение за подобен митинг, няма да повторят това. Виждам, че за това настояват и хиляди българи, възмутени от този акт, като поставят цветя пред джамията.
Вероятно като реакция на действията на „Атака“ ще се засили влиянието на нашата партия в районите с мюсюлманско население. Причината за това ще са увеличените страхове на българското мюсюлманско население. Засилват се и внушения, които се създават и от екстремистите в мюсюлманската общност, че в България намеренията за насилие срещу мохамеданите не са стихвали и ще продължават.

Станете почитател на Класа