Какво представлява шибедах системата и кои са най-честите проблеми, свързани с нея?

За мнозина това да имаш личен автомобил не е въпрос само и единствено на удобство и функционалност за придвижване от една точка до друга, но и е въпрос на осигуряване на комфорт и приятни усещания при возене и шофиране. Редица екстри биха могли да са част от интериора и екстериора, за да осигурят пълноценно пребиваване в автомобила – наличието на шибедах система е една от тези екстри и в днешния текст ще поговорим именно за нея. Възнамеряваме да ви запознаем със същността й, множеството й предимства, както и с едни от най-честите проблеми, които е вероятно да възникнат с нея.

 

Шибидах - снимка 1

 

Позволете на лукса и елегантността да внесат своя чар и изтънченост и при дизайна на личния автомобил, който ще изберете. Изберете такъв със шибедах система, която да отговаря на високите ви изисквания. А ние пък ще хвърлим нужната светлина по въпроса, за да вземете максимално най-информираното решение.

 

Какво представляват шибедах системите и какво е тяхното практично потребление?

 

Ако сте се возили в автомобил, в който, вдигайки поглед нагоре, съзирате и виждате небето над вас, то категорично знаете какво е шибедах. Това е люкът или прозорците, разположени на тавана на купето на превозното средство, откриващи прекрасна панорамна гледка за пътниците и водача. Макар и на пръв поглед да изглежда, че функциите на една шибедах система са по-скоро декоративни, всъщност те се разпростират много отвъд външността – всеки шибедах служи като добро проветрително средство. Повечето разновидности биха могли да се отварят в посока нагоре тип „крило“, а не малка част от тях и се приплъзват назад.

Към шибедах системите съотнасяме и цялостно остъклените тавани, както и платнените такива, които се събират в задната част на автомобила. Механичното управление на всеки шибедах става посредством ръкохватка, но и съществуват електрически задействани модели – задвижват се с помощта на електромотори, които приплъзват стъклото.

 

Никоя шибедах система не е застрахована от повреди – ето най-честите

 

Важно е да споменем, че неизползването на шибедах системата не я предпазва от възникването на проблеми от всякакво естество. Честата профилактика е от ключово значение – периодично е необходимо да смазвате своята шибедах система, както и да осигурявате своевременен реглаж. Често срещани проблеми засягат запушване на оточните тръби – съвсем естествено е дъждовна вода в малки количества да се събира в шибедах системата и водосъбирателната тарелка. Именно оптимално действащите оточни тръби спомагат отвеждането на водата извън автомобила. Запушените такива са предпоставка за преливане на водосъбирателната тарелка и изливане на наличната вода в купето на автомобила. Подобни прокапвания биха могли не само да съсипят и намокрят салона в купето на превозното средство, но и да навлекат не един и два проблема, свързани с намокрянето на важната електроника, разположена в автомобила. Ето защо е важно често да проверяваме цялостното състояние на своята шибедах система.

 

Считаме, че вече разполагате с така необходимата информация, която ще ви помогне да се убедите, че е повече от интригуващо и красиво да разполагате със шибедах в своята кола.

Станете почитател на Класа