HMD Global запазва лидерската си позиция при ъпдейтите на AndroidTM

Компанията приключва ъпдейтите до Android 10 в портфолиото на смартфоните Nokia

Отбелязва 1000-ния си софтуерен ъпдейт1, предоставяйки на потребителите сигурност и достъп до последните иновации на Android

 

 

Ангажира се с обновяване на смартфоните Nokia2от различни ценови сегменти с чист Android 11

 

 

HMD Global запазва лидерската си позиция при ъпдейтите на операционната система Android и отбелязва поредица от постижения, с които допълнително утвърждава непрекъснатия си стремеж да предлага винаги чист, сигурен и актуален Android, на който феновете могат винаги да се доверят.

Смартфоните Nokia остават на челна позиция както при актуализациите на сигурността, така и при ъпгрейдите на Android OS според най-новото проучване на Counterpoint3. Данните сочат, че 94% от портфолиото на смартфоните Nokia се актуализира до най-новата версия на Android в рамките на една година от внедряването ѝ – най-бързото актуализиране на цялостно портфолио сред всички смартфон брандове. Тази седмица ъпдейтите до Android 10 завършват с актуализацията на Nokia 3.1 и Nokia 5.1.

Юхо Сарвикас, главен продуктов директор на HMD Global:

Ъпгрейдът на операционната система на един телефон е сложен процес, включващ работа с множество партньори и разнообразни тестове4. Ние сме изключително горди, че този процес при смартфоните Nokia е на водещата позиция в индустрията и той продължава да бъде основен приоритет за компанията. Така можем да гарантираме, че нашите клиенти се възползват преди останалите от последните иновации на Android, и то във всички ценови категории.“

За малко повече от 3 години смартфоните Nokia са били обновени общо 1000 пъти – значително постижение, доказващо неотменния стремеж на компанията винаги да гарантира на феновете най-актуалните функции в условията на най-висока защита.

В духа на пълната прозрачност, HMD Global обявиграфика за ъпгрейд на портфолиото си5, готово за Android 11, до най-новата версия на операционната система. Внедряването е планирано да стартира още през четвъртото тримесечие на 2020 г. с новите модели Nokia 8.3 5G и Nokia 5.3. С оглед на ангажимента на компанията да предоставя еднаква поддръжка на смартфоните в цялото си портфолио, независимо от ценовите категории и периода на пускането им на пазара, собствениците на Nokia 2.2 и Nokia 8.1 също ще бъдат сред първите, които ще получат Android 11 тази година.

1 От юли 2017

 

 

2 Смартфоните Nokia с Android One, Android Go и по-ранните версии на Android получават поне две години актуализации на сигурността и две години софтуерни ъпдейти, като някои модели смартфони Nokia се предлагат с до три години актуализации на сигурността.

 

 

3Software and Security Updates: The Missing Link for Smartphones

4 Какво е нужно, за да ъпгрейднеш от Android 8 Oreo до Android 9 Pie, HMD Global: https://www.hmdglobal.com/images/download/android/recipe-for-pie.pdf

5 Точното време на ъпдейтите е различно за всеки пазар и зависи от местните мобилни оператори

 
 
 
 

Станете почитател на Класа