Land Rover Range Rover: В пълната си светлина

Междуосието на новия Range Rover е с цели 100 мм по-дълго спрямо това на предшественика, но въпреки това инженерите на британската компания са намалили с 420 кг теглото му. Това е реализирано благодарение на алуминиевата монокок структура, която е с 39% по-лека от използваната преди стоманена конструкция. В резултат средният разход и емисиите CO2 са значително по-ниски от преди и то без да се налага Land Rover да прибягва към използването на хибридна система. В бъдеще обаче такава със сигурност ще има с оглед на тестовете, които текат от доста време насам с прототипа Range_e.



Между три двигателя с вътрешно горене ще могат да избират бъдещите собственици на Range Rover. Настоящият 4,4-литров V8 дизел от третата генерация остава в списъка, но след съответните модернизации. Трилитровият V6 дизел от Discovery също влиза в портфолиото, а най-запалените ентусиасти ще могат да разчитат на петлитровия бензинов V8 с механичен компресор. За съжаление Land Rover все още не публикува динамичните им характеристики, като вероятно това ще стане по време на автосалона в Париж.



Осемстепенната автоматична трансмисия на ZF ще бъде стандартна и за трите двигателя, а механичната изцяло отпада от възможностите за специфично оборудване. Сред тях впечатление прави системата Terrain Response 2, която разчита пътните условия и избира най-подходящите за тях настройки в реално време.



Салонът на новия модел е оборудван стандартно със задна седалка за трима, но Executive версията е оборудвана с централна конзола по цялата му дължина, което означава, че местата са с едно по-малко за сметка на по-големите удобства. Пътниците на задния ред пък вече разполагат със 118 мм повече пространство за краката благодарение на по-дългото междуосие. От Land Rover обещават също значително по-ефективна изолация спрямо паразитни шумове.
Първите доставки на новия Range Rover ще започнат в началото на следващата година.







Станете почитател на Класа