Даниел Димов пред Nostrabet: Проблемите в Левски са по-дълбоки от треньорския пост

Централният бранител на Черно море Даниел Димов даде ексклузивно интервю пред екипа на Nostrabet, в което обсъди най-различни теми около сезона на „моряците", както и личните си амбиции през следващите месеци.

 

На въпрос за ситуацията в един от бившите му клубове – Левски, Димов не пожела да задълбава твърде много, но отбеляза, че при липсата на резултати при „сините" в продължение на над 10 години вече, проблемите очевидно са по-дълбоки, отколкото само треньорския пост.

 

 

интервю с Даниел Димов

 

Опитният бранител призна, че Илиан Илиев е изиграл ключова роля за завръщането му по българските терени и допълни, че се надява Черно море да намери по-голямо постоянство през идните месеци.

 

 

Здравей, Дани! Равенство с Ботев Плд в последния кръг от efbet Лига за вас. Отчитате ли резултата като една спечелена точка или две загубени?

 

Със сигурност не бяхме особено щастливи с оглед на развоя на мача и положенията, които създадохме. Имаше разочарование, особено след загубата срещу ЦСКА 1948 и искахме да се представим добре и да вземем трите точки. Не се получи, но се надяваме, че в следващите мачове ще успеем да вземем победи, все пак ни предстоят 3 поредни домакинства.

 

В последните седмици започвате да се връщате към солидните представяния от миналия сезон, но допускате някои временни колебания в мачовете. На какво, според теб, се дължи това непостоянство?

 

Ами не бих казал, че сме си възвърнали постоянството, именно там ни е слабостта до момента през сезона – в един мач играем добре, в следващия не чак толкова. Липсва ни постоянство, много неща реално ни липсват, победите са най-добрият стимул за показване на по-добри игри. Това, което ни се случи в края на миналата кампания, имам предвид 19-те човека, които бяхме заразени с коронавирус, също даде своето отражение. Все пак има още няколко мача до зимната пауза и се надявам да надградим през втория полусезон.

 

Редица от основните ви фигури започват да се връщат към оптимален ритъм, сред които и Родриго. Смяташ ли, че в това се крие и ключът към постоянството в следващите седмици?

 

Всички се надяваме на това. Момчетата се връщат, но както знаете, всеки футболист се нуждае от време, за да навлезе в оптимална игрова форма. Ние си знаем силните страни и знаем от кого какво може да очакваме поотделно, така че се надявам в течение на сезона нещата да изглеждат по по-добър начин. В доста от мачовете, в които загубихме точки твърдя, че можеше да извлечем повече. Това се случва във футбола и се надявам в следващите мачове да си върнем самочувствието.

 

 

Добре ли се адаптират към живота в Черно море новите играчи, особено с оглед на трудната обстановка през този сезон?

 

Играл съм в чужбина, за всеки един футболист е тежко в чужда държава с оглед на многото промени. Някои се адаптират по-бързо, други по-бавно. Ние и треньорският щаб се опитваме да помогнем на новите, защото и ние сме били в тази ситуация. Надявам се по най-бързия начин да се адаптират и да са максимално полезни за отбора, всеки играч е много важен за нас.

 

Предстоят ви 4 мача преди зимната пауза, 3 от тях срещу тимове, които са под вас в класирането. Шанс ли е това за вас да натрупате самочувствие преди зимната пауза?

 

Винаги съм казвал, че в нашето първенство силите на отборите и футболистите са относително изравнени. С изключение на водещите отбори, които разполагат с големи бюджети, в другите отбори нещата се градят около мотивация и желание за даден мач. Ако подходим сериозно и наистина покажем амбиция в тези мачове, смятам, че можем да излезем победители в следващите три срещи. Сезонът обаче не се решава в тези сблъсъци, така че времето ще покаже къде ще завършим.

 

Няма как да не те попитам и за ситуацията в бившия ти клуб Левски. Там има нов треньор след назначението на Славиша Стоянович, но смяташ ли, че само новият треньор е решението на проблемите на „Герена"?

 

Всяко едно начало и всеки един нов треньор е посрещнат с нови надежди, хората са ентусиазирани, дано нещата потръгнат. Рибата мирише откъм главата обаче, както казват хората. Много години минаха без резултати, така че проблемите очевидно са по-дълбоки, но не ми е работа да вземам отношение по този въпрос. Те си имат ръководство, така че дано решат проблемите си по най-бързия начин.

 

Да погледнем и за теб, в личен план. Вече над година си част от отбора на „моряците" и си неизменна част от защитата на Илиан Илиев. Смяташ ли, че работата с Илиев допринесе още за развитието ти през тези над 12 месеца?

 

Със сигурност, той е основна фигура по отношение на това да се завърна в България, особено в Черно море, който ми е дал път във футбола. Ако имах друг вариант в България, вероятно нямаше да предприема тази стъпка, но тук съм вкъщи, заедно с моите приятели и роднини. Илиан Илиев ми даде и пътя на позицията централен защитник, имаме чудесни отношения с него, така че не съжалявам за този избор. Кариерата ми е все още пред мен, така че все още имам надежда да заиграя в чужбина.

 

Ти си вече на 31 и в пика на силите си. Гледаш ли към последен голям трансфер зад граница през идната година?

 

Не смея да правя планове, поел съм отговорност и със сигурност съм тук до лятото, освен ако не излезе нещо, което наистина си заслужава. Имам уверението на ръководството, че няма да имам проблеми при добра оферта. Засега гледам да си изпълнявам отговорно задълженията, ще видим в бъдеще как се развият нещата.

 

И за финал – какво пожелаваш на себе си и Черно море в оставащите месеци от тазгодишния шампионат в efbet Лига?

 

В тази кризисна ситуация пожелавам на всички да сме живи и здрави, защото това е най-важното. Всеки има близки и приятели, които са болни от това заболяване и не е приятно. Най-важно е здравето и препоръчвам на всеки да не подценява този вирус, защото е коварен и се разпространява все повече.

Станете почитател на Класа