Джони Велинов пред Silentbet: За Бруно Акрапович и ЦСКА

Георги Велинов – Джони е легенда на ЦСКА и български футбол. Бившият вратар има над 200 мача за „червените" и шест шампионски титли, а освен това е Футболист на годината за 1981. Велинов говори пред Silentbet за треньорската рокада в ЦСКА, където начело застана Бруно Акрапович, и случващото се в националния отбор.

 

 

Одобрявате ли треньорската рокада в ЦСКА?

 

След като Гриша Ганчев така е решил, значи това е правилно. Знаем какво направи в Локомотив Пловдив, да се надяваме, че ще свърши същото в ЦСКА.

 

Разликата от Локо до ЦСКА обаче е голяма. Дали няма да му е доста по-трудно на „Армията"?

 

В ЦСКА винаги е трудно. Мисля, че е достатъчно силен характер, за да направи това, което иска. А и това, което всички ние искаме.

 

 

Дали ще получи нужното време и кардбланш? Все пак помним, че тръгна трудно в Локо, но дали ще има толкова време в ЦСКА?

 

Да се надяваме, че му се даде време и кардбланш, при положение, че такова получи в Локомотив. Но знаете как е в ЦСКА – няма чакане.

 

В евротурнирите ЦСКА играе добре, но записа две загуби и е единственият отбор, който не е вкарал гол в груповата фаза. Ще се промени ли тази неприятна статистика?

 

Все на някого ще си го изкараме и то много яко. Играем добре. Наистина Йънг Бойс са много силен отбор, но ние играхме много добре. Получихме голове от наши грешки, но съм доволен от представянето. ЦСКА е ЦСКА и ще си го изкараме на някой.

 

Али Соу се отпуши в родното първенство, вече се чака да го направи и в Европа...

 

Дай Боже да го направи. Ние все чакаме да се отпушва, отпушва... Дано няма запушване повече. Той е добър футболист и го заслужава. Искаме от него да вкарва и дано го прави все повече.

 

Защитата или нападението са по-голямият проблем на ЦСКА?

 

Има треньори, специалисти, нека те коментират. Вижда се, че отзад направиха доста грешки, но пък срещу Рома се представиха много добре. Правят индивидуални грешки, които се изчистват с времето.

 

Звучите оптимистично, а и Бруно Акрапович е доказал, че е турнирен боец...

 

Винаги съм бил оптимист. Имаме добър отбор. Очите ми виждат това, а те не могат да ме излъжат. Малко още ни трябва, за да тръгнем. Може би малко късмет. Колкото до Акрапович – дано се докаже като такъв отново. Който и да застане начело на ЦСКА, чакаме едно и също.

 

Да поговорим и за националния отбор. Ситуацията не е никак приятна и натрупахме много загуби. На какво отдавате Вие тези резултати?

 

Честно казано и аз не знам. Много специалисти се изказаха и не искам и аз да коментирам. Все пак да им пожелаем успех, сега има мач с Финландия. Дано го вземем, да понатрупат малко самочувствие... Всички чакаме да се класираме на световно или европейско, защото отдавна не сме го правили. ЦСКА и тях чакахме да се класират за груповата фаза, сега чакаме да излязат от групите... Дано тръгнат нещата. Виждаме, че има някаква надежда – в отборите влизат да играят млади момчета, които се справят. Те заслужават и мисля, че ще постигнат нещо, ако им се дава шанс.

 

А дали трябва да се направи това, което се коментира напоследък – пълно подмладяване на националния отбор, или трябва да се пускат най-добрите и опитни, а покрай тях младите да се развиват?

 

Е как да не пуснеш най-доброто? Особено сега, когато страдаме от липса на победи и самочувствие. Трябва да се пускат най-добрите в момента, а покрай тях да играят и младите. Можем да постигнем една добра сплав, която да е бъдещето на националния отбор.

Станете почитател на Класа