Сексът бил допинг

В последно време в световния шоубизнес се разрасна скандал за сексуални посегателства и дори изнасилвания. Излязоха всякакви признания и обвинения. Такава вълна със сигурност няма да помогне при спорта, особено в Русия. В световен мащаб поетапно излизат най-различни подобни истории, като често са свързани с изнасилвания от треньори педофили. Последният пример е от САЩ, където над 200 момичета са били насилвани от доктора на олимпийския им отбор. Подобни неща се използват и от спонсори, които могат да насилват спокойно млади момичета, които нямат финансови възможности и ще направят всичко, за да получат пари, дори и давайки телата си. Всичко отива на заден план стига да има успехи.
Това обаче не е новина и не е отсега. Още през 60-те години треньорите в СССР и ГДР стигат до извода, че влюбената жена дава по-силни резултати. Момичета, които допреди това са държани в изолация, са били дори принуждавани да ходят по срещи. Резултатите им пък категорично се подобрявали. Когато това било доказано, започнало масово „гаджосване" преди състезания, то станало дори задължително. Треньорите пък умело се превърнали в сводници. Най-често били събирани гимнастички с футболисти.
Впоследствие специалистите установили, че ефектът не идвал от романтичните отношения, а просто от секса. След една бурна нощ плувкините давали по-добри резултати, а грациите изпълнявали съчетанията си без грешки. Тайната се крие в това, че сексът влияе положително върху хипофизната жлеза, премахва напрежението в мускулите и повишава тестостерона. Това бил легалният допинг за времето си. Какво обаче се случвало, когато спортистите не харесат човека отсреща? Тогава треньорите буквално вземали нещата в свои ръце. Все по-популярен ставал методът на предаването на позитиви от треньор на състезателка.
Въпросът е, че по онова време никой не протестирал срещу подобни отношения. А и какво можели да правят момичетата, предвид че са по 24 часа в седмицата с треньорите си на лагери. Искат-не искат, отношенията им стават близки. Интересно сравнение е, че дори през 1997-а 11 непълнолетни момичета в Англия обвинили треньора си по плуване Пол Хиксън в изнасилване. В съда той признал: „Просто исках победи от момичетата си". Ясно е чрез какъв подход е търсил това.
Освен че сексът подобрявал резултатите, в СССР стигнали и до още по-фрапиращ извод. А именно – нивото се покачвало още чрез аборт! Спортните ръководства и треньори продължили да търсят модели за по-силни резултати и стигнали до извод, че това щяло да се постига с бременност. Оказало се, че в ранния стадий на бременност женският организъм произвежда веществото гонадотропин. Той значително повишавал физическото състояние. Действал като хормон на растежа. На практика така се произвеждал легален допинг в онези спортове, в които е била важна аеробната издръжливост.
Анонимни доноси, които стигат до пресата през 70-те години, съобщават, че треньори заставяли дори 13-годишни момичета да забременяват, след което да правят аборт. Всъщност абортът е жизненоважна част от тази работеща формула. След като бременността се прекрати, женският организъм започва възстановяване, а това води и до повишаване на мускулната маса.
Затова потвърждава и акушер-гинеколога З. Забкова. "В ранен стадий на бременност плацентата действително има действие като хормон, който може да увеличи физическата сила. Особено когато плодът е малък. Пикът е девета-десета седмица. Това е и максималният срок, при който можете да направите аборт. На тази база е изграден и треньорският метод. След въвеждането на допинг контрола обаче тази иновация е станала опасна. Състезателките започнали да попадат на постоянни тестове и при повишаване на мъжките хормони се стига и до наказание за спортистите".
Не е тайна, че в някои видове спорт ранната сексуална активност дори се поощрява. В художествената гимнастика, фигурното пързаляне и синхронното плуване са важни не рекордите, а външният вид и изразителност. Спортистката трябва да е емоционална, пластична и женствена. А сексуалната активност стимулира хипофизата и влияе положително на емоционалността. В крайна сметка мъжката сперма е допълнителната енергия, от която спортистката се е нуждаела. Затова и често онези момичета, които са искали да успеят в спортове като гимнастика, фигурно пързаляне и плуване, са се разделяли с невинността си твърде рано. В танцовите двойки пък треньорът често влизал в ролята на сводник, за да подтиква партньорите към интимни отношения.

Станете почитател на Класа