Григор Димитров схруска за закуска Клижан

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се справи лесно със съпротивата на Мартин Клижан на четвъртфиналите на турнира в Бризбейн. Хасковлията не срещна трудности с 34-ия в света словак и надделя с 6:3, 6:4 за 1 час и 14 минути игра.

Гришо си осигури 22 800 долара от наградния фонд и 90 точки за световната ранглиста.

Димитров чака на полуфиналите своя идол Роджър Федерер. Преди това обаче световния номер 2 трябва да се справи с австралиеца Джеймс Дъкуърт.

Първи сет
Григор Димитров започна отлично срещата и проби съперника си още при първото му подаване. Българският тенисист взе лесно първите два сервис гейма си и дръпна с 3:0. Последва силна игра от страна на словака, който взе трудно подаването си, а веднага след това върна пробива за 3:2.

Гришо обаче показа, че е с класи над Клижан и веднага отново проби своя съперник, след което затвърди пробива – 5:2. Сетът бе затворен след два успешни сервис гейма на Клижан и Григор – 6:3.

Втори сет
Сервисът на Григор функционира много добре, а взривни форхенди и силна игра на мрежата му позволиха да дръпне отново рано в тази част. Българинът спечели подаванията си, успя да стигне и до пробив, с което поведе с 3:1. Клижан и Димитров си размениха по един пробив, а резултатът стана 4:2 в полза на българина.

До края на сет двамата тенисисти печелиха сервис геймовете си и с 6:4 в тази част Григор продължава на полуфиналите.

Станете почитател на Класа