×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 277

Започва световното по таекуондо

Днес следобед с официална церемония в Elite Sport Arena в Душанбе, Таджикистан, ще бъде открито 11-тото за юноши и девойки и 6-то за ветерани Световно първенство по таекуон-до ITF. Таджикистанската столица е домакин на международното състезание от 3 до 10 август. Най-добрите ни таекуондисти във възрастовите групи 14-15, 16-17 и 40+ са вече в Душанбе и ще се състезават индивидуално и отборно в дисциплините – форма, спаринг, самозащита, силов тест и специална техника. Младите надежди на столичния ABC Fight Club - Виктория Йорданова и Бисер Стоянов, ще представят България като част от националния отбор по таекуон-до ITF.

Подготовката на двамата състезатели премина по различна методика. Бисер Стоянов участва в двайсетдневен подготвителен лагер с националния отбор, юноши. Виктория Йорданова тренира в залата на ABC Fight Club под ръководството на Майстор Красимир Гергинов - VII дан и световната и европейска шампионка Амалия Колева, IV дан.
Виктория Йорданова е многократна републиканска шампионка по таекуон-до ITF, носител на бронзови медали в дисциплината спаринг +70 кг. от Европейските първенства в София 2012 г., Словения 2013 г. и Беларус 2014 г., също и на бронзов медал от Световното първенство в Естония 2011 г. Бисер Стоянов е абсолютен държавен шампион по таекуон-до ITF през последните три години и носител на сребърен медал в дисциплината спаринг +75кг. на Европейското първенство в Словения 2013г. и на бронзов медал от Европейското първенство в Беларус 2014

 

Станете почитател на Класа