Премиерът на Литва: Трябва да се подготвим, че това е последният пакет помощ на САЩ за Украйна

Премиерът на Литва: Трябва да се подготвим, че това е последният пакет помощ на САЩ за Украйна

Съюзниците на Украйна трябва да бъдат подготвени за факта, че пакетът от помощи, одобрен от администрацията на САЩ за Украйна, ще бъде последният. Това заяви пред ELTA литовският премиер Ингрида Симоните, съобщава ТАСС.

 

 

„Много хубаво, че Конгресът на САЩ реши да помогне на Украйна, но сега трябва да започнем да мислим какво ще се случи, ако това се окаже последният подобен пакет“, каза тя. Както отбеляза Симоните, „не трябва да чакаме, а да се подготвяме“. „Не трябва да седим и да разсъждаваме дали това е последният пакет или не. Трябва да се подготвим, че той може да е именно такъв. Това не може да се подценява", заяви министър-председателката на Литва, който се кандидатира за президентския пост в страната на изборите на 12 май.

На 24 април президентът на САЩ Джо Байдън подписа законопроекти, одобрени преди това от Конгреса на САЩ за възобновяване на доставките на оръжия за Украйна, Израел и Тайван на обща стойност 95 милиарда долара. След подписването на документите Пентагонът обяви, че изпраща на Украйна оръжие и оборудване на стойност 1 милиард долара.

Станете почитател на Класа