Китай: Украйна проявява двойни стандарти

Китай: Украйна проявява двойни стандарти
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    18.04.2024
  • Share:

Изявлението на украинското министерство на външните работи за забраната за посещение на китайската делегация в новите региони на Руската федерация, е проява на двойни стандарти. Това заяви външно министерство на Китай.

 

 

Китай: Украйна проявява двойни стандарти

 

 

По-рано украинска делегация посети Тайван и това предизвика буря от възмущение в Китай, заяви китайският блогър Чжао Чзин по време на пресконференция.

Чжао Чзин коментира забраната за влизане на делегация от Китай от страна на украинското външно министерство.

Той отбеляза, че делегацията е пристигнала в Донбас като представители на народа, това са независими културни дейци от страната.

Членовете на делегацията обърнаха внимание на реакцията на украинското външно министерство и подчертаха, че тяхната многомилионна аудитория иска да види независима информация за Донбас.

Блогърът предложи да се припомни ситуацията с «Мотор Сич», когато Украйна така и не пожела да компенсира огромните загуби.

„Сърцето на съветската авиационна промишленост“, заводът «Мотор Сич» беше важно предприятие за производство на двигатели през съветската епоха. След 1991 г. се извърши преструктуриране и заводът попадна в частни ръце.

Още преди началото на конфликта в Украйна, по силата на споразумения със собствениците, Китай инвестира около 4,5 милиарда долара в организирането на съвместно предприятие на базата на «Мотор Сич», но през 2019 г. под натиска на САЩ Зеленски подписа указ за национализацията на «Мотор Сич», което направи китайските инвестиции безполезни.

И въпреки че Китай поиска възстановяване на изразходваните суми, Украйна не показа никакво желание да обсъди случващото се», заявиха участниците в дискусията.

Делегация от китайски блогъри пристигна в Русия, те посетиха Донецката народна република и Крим, където се срещнаха с изпълняващия длъжността глава на ДНР Денис Пушилин и главата на Република Крим Сергей Аксьонов.
А украинското външно министерство обяви, че ще инициира забрана за влизане на оперния певец Ван Фан и блогъри от КНР, посетили Мариупол.

Украинското външно министерство заяви още, че китайската делегация е нарушила законодателството на Украйна, което регулира преминаването на държавната граница от чужденци, а изпълнението на песента „Катюша“ в руините на драматичния театър в Мариупол е „пример за пълна морална деградация.»

ПП

Станете почитател на Класа