Орбан обвини ръководството на ЕС в политически шантаж, поиска оставки

Орбан обвини ръководството на ЕС в политически шантаж, поиска оставки
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    17.04.2024
  • Share:

Орбан: Лидерите на ЕС трябва да подадат оставките си, защото провалиха всички ключови проекти

 

 

Орбан обвини ръководството на ЕС в политически шантаж, поиска оставки

 

 

Унгарският премиер Виктор Орбан обвини ръководството на Европейския съюз в политически шантаж и каза, че то трябва да си подаде оставката, защото е провалило всички ключови проекти.

„Сега Европейският съюз има лидери на основни проекти, които лидери не са избрани, а са назначени, като зеления преход, политиката на устойчивост, миграцията, санкционната и провоенната политика, и всички те са се провалиха.

Настоящото ръководство на Европейския съюз трябва да си отиде, там са нужни нови лидери“, каза Орбан на пресконференция, записът от която беше публикуван в социалната мрежа на Х.

Според него Брюксел използва принципа на върховенството на закона и механизма за обусловеност като условие като „политически шантаж“, тъй като главата на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен „ясно е казала“, че Унгария няма да получи пари от еврофондовете „заради миграционната и анти-джендърната си политика.“

По-рано Орбан заяви, че има чувството, че зад някои от решенията на Брюксел стоят интересите не на Европа, а на САЩ и отбеляза, че изборите за Европейски парламент през лятото лесно могат да променят състава на европейските лидери, които вече не служат на интересите на своите избиратели. Той добави още, че настоящото ръководство на ЕС трябва да се смени, защото не е в състояние да се справи с кризисни ситуации.

Станете почитател на Класа