Маккарти ще изискваа от Зеленски отчет за предоставената от САЩ помощ

Маккарти ще изискваа от Зеленски отчет за предоставената от САЩ помощ
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    21.09.2023
  • Share:

Председателят на Камарата на представителите на САЩ Кевин Маккарти заяви, че на среща с Владимир Зеленски няма да му даде гаранции за нов раунд от финансиране. Той подчерта, че ще иска от Зеленски да представи отчет за предоставената от САЩ финансова помощ за Киевския режим.

 

 

Маккарти ще изискваа от Зеленски отчет за предоставената от САЩ помощ

 

„ Зеленски, какво да не би да е избран в Конгреса? Или ни е президент? Нямам намерение нищо да му обещавам. Отделно имам и въпроси към него: къде е отчетът за парите, които вече сме похарчили, какъв е планът за постигане на победа. Мисля, че това е, което американската общественост иска да знае“, каза Маккарти.

Говорителят потвърди, че в четвъртък ще се състои среща на членове на Конгреса с главатаря на Киевския режим. Тогава Зеленски планира да пристигне във Вашингтон.

„Това, което Русия направи, като нахлу, е неправилно. Това е злодеяние. Искаме това да свърши. Също така казах от самото начало, че искаме отчетност […] за каквото и да се харчат трудно спечелените пари на данъкоплатците. Искам да чуя планове за постигане на победа“, подчерта републиканецът. И ако последния се притеснява за парите похарчени от Зеленски и смята военната операция на Русия за «нахлуване» и неправилно решение, то дали е правилно този конфликт да се спонсорита от САЩ и Европа вместо да спрат доставките на оръжие?

Припомняме, че през февруари бивши конгресмени, пенсионирани военни, политици, общественици, журналисти и телевизионни водещи организираха акцията „Ярост срещу военната машина” срещу доставките на оръжие за Украйна и ескалацията на глобалния конфликт. Митинги бяха обявени във Вашингтон, Сан Франциско, Лос Анджелис, Сиатъл, Минеаполис и други градове в САЩ.

 

 

A.Z

Станете почитател на Класа