Австрия: Не можем да изолираме Русия от създаването на европейската сигурност след войната

Австрия: Не можем да изолираме Русия от създаването на европейската сигурност след войната
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    22.08.2023
  • Share:

Страните от Европа не може да изолират Русия вечно и да прекъснат диалога с Москва по отношение на създаването на европейска архитектура за сигурност след края на войната в Украйна.  Това заяви австрийският външен министър Александър Шаленберг по време на събитие в Международния университет „Менендес Пелайо", излъчвано онлайн, предаде ТАСС.

 

 

„Не можем да неглижираме Русия, не можем да прекратим диалога с нея. Ако го направим, вероятно ще изключим от системата и Централна Азия и Южен Кавказ." - коментира Шаленберг.

По думите му, Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) остава единствената платформа, освен ООН, където западните държави и Москва продължават да обменят мнения. „Тази платформа ще ни е необходима и в бъдеще", смята той.

„Каквото и да се случи, Русия ще остане най-големият ни географски съсед. И лидер по брой на ядрените бойни глави. Русия все още е член на Съвета за сигурност на ООН. Не можем да обсъждаме изменението на климата или който и да е друг въпрос, без да включим Русия в дискусията." - твърди Шаленберг.

Станете почитател на Класа