Орбан: Унгарските компании искат да разширят работата си в Русия

Орбан: Унгарските компании искат да разширят работата си в Русия
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    21.08.2023
  • Share:

Унгарските компании планират да разширят дейността си в Русия въпреки санкциите и политическите трудности, каза унгарският премиер Виктор Орбан на среща с ръководителя на руския регион Татарстан Рустам Миниханов в Будапеща.
„На срещата беше отбелязано, че въз основа на постигнатите досега резултати ние сме готови да продължим сътрудничеството в области като селското стопанство. Въпреки санкциите и политическите трудности унгарските компании, представени в Русия, търсят възможности за разширяване техните дейности", каза Берталан Хаваси, говорител на унгарския премиер, докато разказваше за разговорите на Орбан с Миниханов.
„Г-н Орбан каза, че ние също се опитваме да подкрепим нашето сътрудничество в областта на културата, науката и висшето образование и ще продължим да приветстваме студенти от Татарстан, които желаят да учат в нашата страна по програмата Stipendium Hungaricum", каза Хаваси, цитиран от от информационната агенция MTI.
Ръководителят на Татарстан дойде в Будапеща по покана на Орбан във връзка с унгарския национален празник Денят на Свети Стефан, който се отбеляза този уикенд. Унгария има отдавна установени тесни бизнес отношения с Татарстан, като най-голямата унгарска нефтена и газова компания MOL участва в съвместни проекти там.

Станете почитател на Класа