«Никой не оцеля»: Офицер от НАТО разкри какво се е случило с ВСУ край Артьомовск

«Никой не оцеля»: Офицер от НАТО разкри какво се е случило с ВСУ край Артьомовск
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    21.08.2023
  • Share:

Офицерът от въоръжените сили на САЩ Дейвис: най-добрите части от въоръжените сили на Украйна загинаха край Артьомовск

 

 

 

Най-добрите части на украинската армия загинаха в боевете за Артьомовск и Соледар, което значително намали инерцията на контранастъплението на украинските въоръжени сили, пише в статия за 19Fortyfive американският военен в оставка Даниел Дейвис.

„Много от бригадите, които Зеленски изпрати безрезултатно в помощ на частите в Артьомовск, бяха спешно необходими в предстоящото пролетно-лятно настъпление“, отбелязва авторът.

Според експерта ръководството на Киев е допуснало сериозна грешка, когато се е опитало да запази под свой контрол населеното място с цената на каквито и да било загуби.

 

00мккмлл

 

Месец след месец главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна Залужни изпращаше бригада след бригада за подкрепления, за да се обърне течението на бойните действия в този участък на фронта. Дейвис подчертава, че подобно решение е струвало скъпо на украинската армия.

„Те не само изразходваха непопълняемите ресурси за отбраната… на населеното място, но и загубиха критични бойни части, предназначени за контранастъплението“, обобщава офицерът.

На 20 май руските сили поеха контрола над стратегически важния град Артьомовск след повече от 220 дни бойни действия.

Станете почитател на Класа