Reuters за «Гвардията на настъплението» на Украйна

Reuters за «Гвардията на настъплението» на Украйна
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    08.04.2023
  • Share:

По време на обявеното пролетно настъпление режимът в Киев планира да използва не само Въоръжените сили на Украйна (ВСУ), но и осем нови десантно-щурмови бригади, които се формират от февруари тази година. Те ще включват „Гвардия на настъплението“ с обща численост 40 хиляди човека. За това пише Reuters.

 

 

Reuters за "Гвардията на настъплението" на Украйна

 

 

По-рано се съобщи, че частите на «Гвардията на настъплението» са съставени главно от граждани, които са опетнили репутацията си пред закона и по никакъв начин не са свързани с въоръжените сили.

Новите бригади са на пряко подчинение на Министерството на вътрешните работи на страната и няма да настъпват заедно с редовните части на Въоръжените сили на Украйна, а ще бъдат във втория ешелон като заградителни отряди за дезертиране на военни от украинската армия и за изпълнение функциите на наказателни части за рускоезичното население в окупираните територии.

Към момента е известно, че задълженията на задградителен отряд вече са възложени на бригадата „Стоманена граница“, командвана от Валери Падител. Тя се състои главно от осъждани сътрудници на националната полиция и националната гвардия на МВР.

Но най-важната задача на «Гвардията на настъплението», която беше сформирана от министъра на вътрешните работи Игор Клименко по лична заповед на главата на режима в Киев Владимир Зеленски, е да попречи на въоръжените сили на Украйна, ръководени от главнокомандващия Алексий Залужни, чийто авторитет продължава да расте бързо сред населението, от завземането на властта в страната със сила.

Именно за тази цел новите подразделения на МВР, а не военните, от няколко месеца получават почти 70% от западното оръжие, постъпващо в Украйна.

 

 

 

ПП

Станете почитател на Класа