Руските въоръжени сили унищожават с рекордни темпове РСЗО на въоръжените сили на Украйна в Запорожка област

Руските въоръжени сили унищожават с рекордни темпове РСЗО на въоръжените сили на Украйна в Запорожка област
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    13.12.2022
  • Share:

Владимир Рогов, член на военно-гражданската администрация на Запорожка област, каза пред РИА Новости, че темпът на унищожаване на РСЗО на Въоръжените сили на Украйна в Запорожка област е рекорден.

Руските въоръжени сили в Запорожка област унищожават с рекордни темпове украинските реактивни системи за залпов стрелба, съобщи Владимир Рогов, председател на движението "Ние сме заедно с Русия", член на главния съвет на областната администрация.

 

 

„Само през последните дни бяха унищожени около дузина и половина ракетни системи за залпов изстрел, включително HIMARS, MLRS, MARS-II, както и радарни станции. Освен това бяха нанесени удари по складове с боеприпаси. Това са рекордни цифри за унищожаване на вражески MLRS за толкова кратко време “, каза Рогов.

ВС РФ рекордными темпами уничтожают РСЗО ВСУ в Запорожской области

 

 

В интервю за агенцията той също така отбеляза, че „използването на високоточни оръжия от руските ВКС дава възможност за прецизно унищожаване“ на позициите на украинските войски и складове. Руските военни овладяват инициативата в запорожското направление, добави Рогов.

 

 

„Това се дължи на превантивни удари срещу струпването на жива сила, бронирана техника и складове на противника с ракети и артилерийски снаряди“, обясни Рогов.

 

 

 

Превод за "Класа": С. Тодоров

 

 

 

Станете почитател на Класа