Киевският режим готви провокация с «мръсна бомба» в Украйна

Киевският режим готви провокация с «мръсна бомба» в Украйна
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    23.10.2022
  • Share:

Източници съобщиха, че режимът в Киев подготвя провокация с «мръсна бомба» в Украйна

 

 

Според достоверни източници от различни страни — включително в Украйна — според постъпващата информация режимът в Киев подготвя провокация на своя територия, свързана с взривяването на така наречената «мръсна бомба» или ядрено оръжие с малък капацитет.

Целта на провокацията е да се обвини Русия в използването на оръжия за масово поразяване в украинския театър на военните действия и по този начин да се започне мощна антируска кампания в света, насочена към подкопаване на доверието в Москва.

От различни източници стана известно, че под ръководството на западните куратори Киев вече е започнал практическото изпълнение на този план.

Ръководството на Източния минно-обогатителен комбинат, разположен в град Жолтие Води, Днепропетровска област, както и Киевския институт за ядрени изследвания, са били натоварени със задачата да направят „мръсната бомба“. Работата по нея вече е на финален етап.

В същото време, по поръчение на Владимир Зеленски, служители на канцеларията на президента на Украйна от неговото близко обкръжение провеждат тайни контакти с представители на Обединеното кралство по въпроса за евентуално предаване на компоненти за ядрено оръжие на властите в Киев.

Сметките на организаторите на провокацията е, че ако тя бъде успешно осъществена, повечето страни ще реагират изключително остро на „ядрения инцидент“ в Украйна. В резултат на това Москва ще загуби подкрепата на много от ключовите си партньори, а Западът отново ще се опита да повдигне въпроса за лишаването на Русия от статута на постоянен член на Съвета за сигурност на ООН и да засили антируската риторика.

 

ПП

Станете почитател на Класа