Бивш шеф на ЦРУ:Ако Путин използва ядрено оръжие, ще унищожим цялата му армия в Украйна и Черно море

Бивш шеф на ЦРУ:Ако Путин използва ядрено оръжие, ще унищожим цялата му армия в Украйна и Черно море
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    04.10.2022
  • Share:

"Събитията може да се развият още по-зле за Путин и Русия. И дори употребата на тактическо ядрено оръжие на бойното поле няма да промени нищо", заяви той, като все пак предупреди, че към "ядрения шантаж" трябва да се отнасяме сериозно

 

 

Употребата на тактическо ядрено оръжие на бойното поле в Украйна няма да промени нищо, но ако това се случи, САЩ ще се намесят.

Това заяви пред телевизия ABC News бившият директор на ЦРУ Дейвид Петреъс, цитиран от украинската агенция УНИАН.

Петреъс коментира, че руските войски губят на бойното поле и доказателство за това бил моменталният опит да Кремъл да анексира окупираните украински територии след референдумите.

В същото време той смята, че "Европа няма да се огъне по въпроса за подкрепата на Украйна", дори и предстоящата зима да бъде тежка заради съкратените газови доставки.

Бившият шеф на ЦРУ коментира и заплахата за употреба на ядрено оръжие.

"Събитията може да се развият още по-зле за Путин и Русия. И дори употребата на тактическо ядрено оръжие на бойното поле няма да промени нищо", заяви той, като все пак предупреди, че към "ядрения шантаж" трябва да се отнасяме сериозно.

Ако това се случи, САЩ и техните съюзници от НАТО "ще унищожат всички руски сили, които можем да идентифицираме на бойното поле в Украйна, в Крим и Черно море", обяви Петреъс.

"Това няма да остане без отговор. Въпреки това конфликтът няма да се разшири - няма да е ядрено оръжие срещу ядрено оръжие. Трябва да покажем, че това в никакъв случай не е приемливо", отбеляза Петреъс.

Заплахата на Русия с ядрен удар

На 21 септември руският президент Владимир Путин заедно с обявяването на частична мобилизация заплаши Запада с ядрено оръжие. След това дойдоха референдумите, с които Москва се опита да анексира завладените украински региони. И висши руски държавници заплашиха, че Русия може да употреби ядрено оръжие в защита на своята територия, пише УНИАН.

В резултат светът не призна референдумите, а САЩ и техните съюзници се съгласиха, че Украйна трябва да деокупира завладените от Москва територии.

Западните аналитици смятат, че ядреният шантаж по-скоро свидетелства за сложното положение на руската армия на бойното поле.

А украинското разузнаване допуска, че Москва може да изпълзва оръжие за масово поразяване. САЩ вече заплашиха 4 "катастрофални последствия", ако Путин се реши на такава стъпка.

Според експерти има само два варианта за използване на ядрено оръжие: на линията на фронта или масиран удар по цяла Украйна. Но нито един от тях няма да даде на Русия реално преимущество на бойното поле, доколкото руската армия не е в състояние да води бой в поразена от радиация зона, а самите удари няма да позволят Украйна да бъде изцяло завладяна, коментира още УНИАН.

 
   
 

 

 

Станете почитател на Класа